Translate

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Οι εβραίοι της Γαλλίας παρακολουθούν με αγωνία την κατάσταση δηλώνει στη Φιγκαρό ο Μέγας Ραβίνος.

Τη λύπη του καθώς και όλων των Εβραίων της Γαλλίας, για τη δοκιμασία των αμάχων παλαιστινιακών πληθυσμών, εξέφρασε ο Μέγας Ραββίνος της Γαλλίας Ζιλ Μπερνέμ σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της γαλλικής Φιγκαρό,
«Εκφράζω τη λύπη μου, όπως κι αυτή των ομοδόξων μου, προς τους αμάχους παλαιστινιακούς πληθυσμούς, και θλίβομαι που οι μαχητές της Χαμάς ολίσθησαν προς την θανατηφόρα αυτή ατραπό, που τους ξεπερνά και τους αλέθει».Επίσης πρόσθεσε, ότι «Οι Εβραίοι της Γαλλίας παρακολουθούν μ’ αγωνία τις μάχες που μαίνονται στη Γάζα. Είναι πολυάριθμοι δε εκείνοι που έχουν συγγενείς τους στο Ισραήλ και τρέμουν στην ιδέα των θυμάτων και των στρατιωτών, που όπως ο Γκιλάντ Σαλίτ, μπορεί να πέσουν θύματα απαγωγής», προσθέτει ο ίδιος.
12/01/ΑΠΕ

1 σχόλιο:

Anonymous είπε...

Μάλλον δεν είναι. Μετά τις επιχειρήσεις στο Λίβανο, υπήρξαν απόψεις μέσα στις ΗΠΑ, που έλεγαν ότι η Αμερική υπερασπίζοντας οτιδήποτε κάνει το Ισραήλ, υφίσταται σημαντική φθορά και κατά κάποιον τρόπο πληρώνει τα σπασμένα, τη στιγμή που θα ήθελε να κερδίσει συμπάθειες στον, συντηρητικό τουλάχιστον, αραβικό κόσμο. Τέτοιες απόψεις φαίνεται πως υπάρχουν στο περιβάλλον του Ομπάμα, και δεν θεωρώ τυχαίο ότι πριν λίγο καιρό ο Τζ. Κάρτερ επισκέφθηκε στη Δαμασκό τον εξόριστο ηγέτη της Χαμάς.
Στις προσεγγίσεις που γίνονται στην Ελλάδα, δεν λαμβάνεται υπόψη η στάση της Αιγύπτου και της Ιορδανίας.
Οι δυο αυτές χώρες κατά μία εκδοχή θα προτιμούσαν την ένωση (έστω και υπό μορφή προτεκτοράτων), της Γάζας με την Αίγυπτο και της Δυτικής Όχθης με την Ιορδανία, κάτι που αν ισχύει προϋποθέτει, την καταστροφή της Χαμάς και τη μείωση της επιρροής του Ιράν.
Στην Ευρώπη εκείνο που δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται είναι η ενίσχυση του ισλαμικού κινήματος, εξαιτίας των γεγονότων. (Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η έντονα αντιισραηλινή στάση του Βατικανού).
Νομίζω πάντως ότι ο Ομπάμα, θα ξεκινήσει στη γραμμή, «διάλογος με όλους».