Translate

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Συνεχίζονται οι σφαγές των χριστιανών στο Πακιστάν



Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περασμένη Παρασκευή στην πόλη Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουχιστάν του Πακιστάν.
Δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ στο κέντρο της πόλης εναντίον ενός μικρού εργοστασίου που ανήκει σε χριστιανούς καθολικούς. Άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν και οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με τοπικές πηγές, το εργαστήριο και όσοι εργάζονταν εκεί είχαν δεχθεί τηλεφωνικές απειλές από αγνώστους που τους ζητούσαν να «μετανοήσουν ή να ετοιμαστούν για να πεθάνουν».
Η Κουέτα, είναι μια πόλη χτισμένη στο μέσον το οδικού άξονα που οδηγεί στην Κανταχάρ, ένα από τα πιο σημαντικά προπύργια των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν. Οι περισσότεροι από τους τριακόσιους χιλιάδες κατοίκους είναι Ρωμαιοκαθολικοί μελη έξι ενοριών που έχουν ιδρυθεί από Σαλεσιανούς ιεραποστόλους. Οι υπόλοιποι ανήκουν στη φυλή των Χαζάρων που διώκονται από τους Ταλιμπάν. Οι συγκρούσεις στην περιοχή έχουν και φυλετικές παραμέτρους και σχετίζονται με την αντιπαράθεση για τον έλεγχο της επαρχίας του Μπαλουχιστάν.
Είναι το δεύτερο κρούσμα σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την επίθεση στην Πακιστανική επαρχία του Πουντζάμπ, όπου έντεκα άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί.
Οι αρχές της Κουέτα έχουν αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών αν και ελάχιστοι αμφιβάλουν ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν ως μια νέα τακτική των Ταλιμπάν, μετά την εφαρμογή του νόμου «περί βλασφημίας» που δεν είναι παρά το άλλοθι για την εξόντωση των θρησκευτικών μειονοτήτων.

Βλέπε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: