Translate

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Στο έλεος των παιδόφιλων τα παιδιά στις Φιλιππίνες



Οι Φιλιππίνες, όπως και άλλες χώρες που μαστίζονται από την παιδική πορνογραφία θα πρέπει να μιμηθούν την British Telecom Company και να διαθέσουν ειδικά φίλτρα που να εμποδίζουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας.

O π. Shay Cullen (πατέρας Αθανάσιος Κάλεν), ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Preda, που ασχολείται με την προστασία των παιδιών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση και στις εταιρείες τηλεφωνίας των Φιλιππίνων να προστατέψουν τα παιδιά της χώρας.
 
«Τη στιγμή που οι καταστροφικές πλημμύρες πήραν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, ένα άλλο είδος διαρκούς «πλημμύρας» απειλεί να καταστρέψει τις ζωές και τις ψυχές των παιδιών στις Φιλιππίνες», καταγγέλλει ο Shay Cullen. «Πρόκειται για την "πλημμύρα" της παιδικής πορνογραφίας. Πολλά παιδιά στις Φιλιππίνες κακοποιούνται σεξουαλικά και η κακοποίηση αυτή βιντεοσκοπείται και αναμεταδίδεται μέσω του Διαδικτύου».
«Αυτό το έγκλημα δεν σταμάτησε ούτε κατά τη διάρκεια της πλημμύρας και σήμερα πάρα πολλά παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο και μάλιστα τα παιδιά που είναι άστεγα ή έχουν χάσει τους δικούς τους».
«Αυτά τα παιδιά» υποστηρίζει ο π. Κάλεν, «χρειάζονται την περίοδο αυτή επιπλέον προστασία από τους εμπόρους ανθρώπων και τους παιδόφιλους και η Preda δεν σταμάτησε το έργο της ούτε για μια στιγμή ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της φυσικής αυτής καταστροφής».

«Το κίνητρό των κακοποιών, είναι η παιδική πορνογραφία», τονίζει ο π. Κάλεν.
«Αν δεν υπήρχε, δεν θα υπήρχαν τόσα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Τα περισσότερα σπίτια στις Φιλιππίνες έχουν να διηγηθούν κάποια τέτοια φοβερή ιστορία».

Οι πάροχοι υπηρεσιών Internet, έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη

 
«Οι server και οι πάροχοι, οι εταιρείες τηλεφωνίας και οι πάροχοι ευρυζωνικών δικτύων, έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη γι’ αυτές της βρωμιές», λέει ο π. Κάλεν, «επειδή επιτρέπουν την κυκλοφορία τους στο διαδίκτυο, τους επιτρέπουν να κατακλύζουν τους υπολογιστές μας και να διαφθείρουν το λαό μας».
«Και το κάνουν αυτό» συνεχίζει, «ενώ μπορούσαν να παρακολουθούν να ελέγχουν και να φιλτράρουν το υλικό που διακινείται στο διαδίκτυο. Το 2004, η British Telecom Company (BT) ανέπτυξε και εγκατέστησε το πρώτο λογισμικό φιλτραρίσματος ώστε να εμποδιστεί η πρόσβαση των χρηστών του internet σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας. Το πρόγραμμα αυτό έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και παρόμοιες νομοθεσίες αποκλεισμού θα εφαρμοσθούν στο μέλλον από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Η Γερμανία έχει επίσης προτείνει ένα νόμο που εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση».
«Ελπίζουμε , ότι πριν το τέλος του έτους ο πρόεδρος Γκλόρια Αρόγιο, θα έχει έτοιμο το νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, η παραγωγή και η διακίνηση παιδικής πορνογραφίας θα αποτελεί και στις Φιλιππίνες ένα σοβαρό έγκλημα».
Ο π. Κάλεν πιστεύει ότι οι εταιρείες πάροχοι δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα αν και έχουν την δυνατότητα.
«Αν μπορούν να “μπλοκάρουν” το Skype», υποστηρίζει», «τότε μπορούν να κάνουν το ίδιο και με την παιδική πορνογραφία».
«Το γιατί δεν το κάνουν» υποστηρίζει, «μπορεί να απαντηθεί με μια απλή λέξη. “Κέρδος”. Φοβούνται πώς αν στερήσουν την πρόσβαση των χρηστών σε ορισμένους χώρους θα χάσουν πελάτες».
«Μπορώ να μαντέψω» συνεχίζει ο καθολικός ιερέας, «πως πολλά μπαρ και ξενοδοχεία στα οποία εκδίδονται γυναίκες αλλά και παιδιά, αγοράζουν ευρυζωνικές συνδέσεις για να προβάλουν σε υψηλές ταχύτητες, υλικό πορνογραφίας. Αλλά εταιρείες σαν την PLDT (Long Distance Telephone Co) που έχουν το μονοπώλιο στις Φιλιππίνες έχουν ανάγκη από τέτοιους πελάτες για να πραγματοποιήσουν κέρδη;» αναρωτιέται.

Τα παιδιά χρειάζονται προστασία

«Ακριβώς επειδή είναι μονοπώλιο έχει και μεγαλύτερη εταιρική ευθύνη. Η PLDT και οι άλλες τηλεφωνικές εταιρείες πρέπει να κινηθούν με δική τους πρωτοβουλία και να εμποδίσουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας, για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας αλλά και για να τα βοηθήσουμε να πάρουν από το διαδίκτυο χρήσιμο υλικό. Τα παιδιά χρειάζονται προστασία γιατί είναι περισσότερο ευάλωτα. Αν συμφωνήσουν όλοι στις ίδιες πρακτικές τότε κανείς δεν θα έχει απώλειες. Μπορούν αν το θελήσουν να βοηθήσουν αυτή τη χώρα, που έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της ντροπής της παιδικής πορνείας. Μπορούν να δώσουν το καλό παράδειγμα. Γιατί όχι;»
Παιδόφιλοι από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν μέχρι τις Φιλιππίνες, για να "αγοράσουν" sex με παιδιά ακόμη και τεσσάρων ετών. Στις Φιλιππίνες δρα ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στον κόσμο παραγωγής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Η Preda που αγωνίζεται κατά της κακοποίησης των παιδιών και των γυναικών, συντηρεί ένα κέντρο αποκατάστασης για τα παιδιά του δρόμου στην Olopango, μια παράκτια πόλη στις δυτικές Φιλιππίνες, συνεργάζεται με την κυβέρνηση των Φιλιππίνων, την Ιντερπόλ και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο π. Κάλεν είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του κέντρου και έχει τιμηθεί επανειλημμένα με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. http://www.preda.org/

Περισσότερα για την Preda,


Η φωτό είναι από το κέντρο αποκατάστασης κακοποιημένων παιδιών Preda.


Πηγή: Daily Es



timate

Δεν υπάρχουν σχόλια: