Translate

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Αγνοούνται 15 παιδιά, που εισήχθησαν σε νοσοκομεία στην Αϊτή

15 παιδιά, που εισήχθησαν σε νοσοκομεία στην Αϊτή, αγνοούνται σύμφωνα με πηγές της Unisef αλλά ο ΟΗΕ δεν έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες. Οι αρχές και οι δυνάμεις των ΗΠΑ που βρίσκονται στην περιοχή έχουν αρχίσει εντατικές περιπολίες στο αεροδρόμιο καθώς υπάρχουν πληροφορίες σχετικές με την ύπαρξη διεθνούς δικτύου για τη διακίνηση παιδιών που έχουν μείνει ορφανά.
«Έχουμε καταγράψει περίπου 15 περιπτώσεις εξαφανίσεων παιδιών από νοσοκομεία, που δεν βρίσκονται με τις οικογένειές τους αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο σύμβουλος του οργανισμού, Jean Luc Legrand και πρόσθεσε: «η UNICEF εργάζεται στην Αϊτή για πολλά χρόνια και γνωρίζαμε το πρόβλημα που υπήρχε με το εμπόριο παιδιών στην περιοχή. Δυστυχώς πολλά από αυτά τα δίκτυα εμπορίου σχετίζονται με τη διεθνή “αγορά” υιοθεσιών».« Το ίδιο συνέβη και μετά το τσουνάμι: αυτά τα δίκτυα ενεργοποιούνται αμέσως έπειτα από μία καταστροφή και εκμεταλλεύονται την αδυναμία του κράτους, την αδυναμία συντονισμού των αρμοδίων για να απαγάγουν παιδιά και να τα βγάλουν από τη χώρα», πρόσθεσε ο Λεγκράν
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ισπανίας, που έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προτείνει τη Δευτέρα στους εταίρους να συμφωνήσουν σε μία κοινή θέση στο θέμα της υιοθεσίας των ορφανών έπειτα από τον σεισμό που έπληξε την Αϊτή, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Μαρία-Τερέσα Φερνάντεθ ντε λα Βέγκα.
Την ίδια στιγμή η Ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την απλούστευση των διαδικασιών για την έγκριση υιοθεσιών παιδιών από την Αϊτή.

Οι θέσεις της Unisef.
«Τα παιδιά είναι περισσότερο ευάλωτα μετά από μια τέτοια καταστροφή» επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της Unisef.
«Η ζωή τους ανατράπηκε ξαφνικά. Ίσως έχουν δει τα σπίτια τους να πέφτουν και τους γονείς τους να σκοτώνονται. Άλλα δεν μπορούν να βρουν τις οικογένειές τους η είναι τραυματισμένα Τώρα κινδυνεύουν από τις ασθένειες και την πείνα ή να πέσουν θύματα κακοποίησης, εκμετάλλευσης και των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων».
«Έτσι λοιπόν, κάποιος που θέλει να βοηθήσει (υποστηρίζει η Unisef) νομίζει πως η υιοθεσία είναι ο καλύτερος τρόπος. Αυτό είναι όμορφο και ειλικρινές αλλά είναι πρόωρο. Τα παιδιά αυτά χρειάζονται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο καθαρό νερό, τρόφιμα, φάρμακα, στέγη, και προστασία.
Να βρεθούν σε ασφαλείς χώρους όπου θα μπορέσουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους που μπορεί να τα αναζητούν απεγνωσμένα.
Είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση για τα παιδιά που ήταν ορφανά πριν από τον σεισμό, και οι διαδικασίες για την έγκριση της υιοθεσίας είχαν ολοκληρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σαφές ότι το καλύτερο για το παιδί είναι η επίσπευση της διαδικασίας.
Όλοι μας στη UNICEF είμαστε συγκινημένοι από το ξέσπασμα της ανησυχίας και της συμπόνιας για τα παιδιά της Αϊτής. Αλλά θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό που κάνουμε είναι προς το συμφέρον των παιδιών».

Βλέπε επίσης:

Να σταματήσουν οι "απαγωγές" παιδιών από την Αιτή ζητούν οι διεθνείς οργανώσεις


Τα παιδιά στην Αϊτή "χάνονται" κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Έκκληση της UNICEF

Δεν υπάρχουν σχόλια: