Translate

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Μήνυμα κατά της ξενοφοβίας με αντιδράσεις

Αντιδράσεις αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό της Εκκλησίας για το θέμα των μεταναστών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος.
Εχθές Πέμπτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών βρέθηκαν στην Ομόνοια στο πλευρό εκατοντάδων μεταναστών που τρέφονται από τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής στην οδό Σοφοκλέους.
Θέλησαν έτσι να αποστείλουν μήνυμα κατά της φτώχιας και της ξενοφοβίας. Το μήνυμα είχε αποδέκτες και στο εσωτερικό της εκκλησίας αφού ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος στο κυριακάτικο κήρυγμα του είχε τονίσει ότι αν εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό «θα μαυρίσει ο τόπος» και «θα γεμίσουμε με παραρτήματα της Αλ Κάιντα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά τους μουσουλμάνους μετανάστες είπε χαρακτηριστικά: «Εάν ήρχοντο βουδιστές, κομφουκιαστές, ινδουιστές και οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική ομάδα, δεν θα είχα καμία αντίρρηση. Η μουσουλμανική παραδοχή η θρησκευτική έχει μια φονταμενταλιστική αντίληψη. Δεν ενσωματώνεται ποτέ. Φοβάμαι ότι θα έχουμε γκετοποιήσεις και τέτοια προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: