Translate

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Μια δωδεκάχρονη χριστιανή βιάστηκε και δολοφονήθηκε άγρια στο Πακιστάν

Ένα δωδεκάχρονο κορίτσι η Lubna Masih, βιάστηκε άγρια και στη συνέχεια δολοφονήθηκε από μία ομάδα μουσουλμάνων στο Ραβαλπίντι του Πακιστάν.
Η Lubna Masih, ήταν η κόρη του Saleem και της Gudde Masih, μιας χριστιανικής οικογένειας που ζει στην περιοχή Ellah Buksh του Ραβαλπίντι. Στις 27 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το πρωί ο πατέρας έστειλε το κορίτσι για να αγοράσει γάλα. Μια ομάδα πέντε νεαρών μουσουλμάνων την ανάγκασαν να επιβιβαστεί με τη βία σε αυτοκίνητο την μετέφεραν στην περιοχή του νεκροταφείου όπου την βίασαν ομαδικά το παιδί και στη συνέχεια το σκότωσαν.
Σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις
Πριν λίγους μήνες η 13χρονη χριστιανή Kiran Nayyaz, βιάστηκε από ένα νεαρό μουσουλμάνοο έμεινε έγκυος, και φιλοξενείται σε ξενώνα υπό την προστασία της τοπικής Καθολικής Εκκλησίας. Η χριστιανική κοινότητα στο Πακιστάν είναι σε κατάσταση σοκ.
 του Πακιστάν
όπως η Ένωση Χριστιανών Δικηγόρων, που παρέχει νομική υποστήριξη στην τρομοκρατημένη οικογένεια του κοριτσιού, τέτοια περιστατικά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς ο βιασμός χρησιμοποιείται συχνά για τον εξαναγκασμό σε γάμο, στην δουλεία ή την πορνεία. Τα περιστατικά βίας και κακοποίησης νέων γυναικών που ανήκουν στην χριστιανική κοινότητα, είναι στην ημερήσια διάταξη επισημαίνουν.
Για απερίγραπτη φρίκη έκανε λόγο ο Ιταλός υπουργός των Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, που τόνισε ότι είναι δραματικά προφανές ότι τις θρησκευτικές διακρίσεις ακολουθεί η απροκάλυπτη βία, όμως δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτή τη μισαλλοδοξία και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας. Ο κ. Φρατίνι είπε ότι στις 11 Νοεμβρίου που θα επισκεφθεί επίσημα το Πακιστάν θα θέσει το θέμα στην Πακιστανική κυβέρνηση, ενώ θα συναντηθεί με τις χριστιανικές κοινότητες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: