Translate

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Οι θρησκείες θα «ξυπνήσουν» την αγορά;

Όπως πάνε τα πράγματα δεν αποκλείεται.
Μετά το «μπουργκίνι» για την παραλία και τον «εκτοξευτή αγιασμού», ένα νέο προϊόν έκανε την εμφάνισή του και υπόσχεται επίσης υψηλές πωλήσεις.
Η Elham Seyed, μια 26χρονη μουσουλμάνα αθλήτρια του ταϊ κβο ντό στον Καναδά, αντιμετώπισε το δίλλημα να εναντιωθεί στη θρησκεία της ή να μην πάρει μέρος σε ένα σημαντικό τουρνουά.
Κι’ αυτό γιατί πριν από δυο χρόνια στο Κεμπέκ μουσουλμάνες αθλήτριες είχαν αποβληθεί από τουρνουά ποδοσφαίρου και τάι κβό ντό. Οι διοργανωτές επικαλέστηκαν ως επιχείρημα ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των αθλητριών επειδή η μαντίλα έχει μεγάλο μήκος και βρίσκεται έξω από τα ρούχα. Η επαρχία του Κεμπέκ όμως είχε θέσει το ζήτημα της εξωτερικής εμφάνισης των μειονοτήτων και κατά πόσο θάπρεπε να υποχωρήσει για να αποδεχθεί τις θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές των μειονοτήτων.
«Ήταν ένα μεγάλο σοκ για μένα» λέει μια άλλη μουσουλμάνα αθλήτρια, η Javad. «Ο αθλητισμός είναι η ζωή μου. Και θα έπρεπε να τον εγκαταλείψω εξαιτίας των πεποιθήσεών μου».
Η Seyed λοιπόν σχεδίασε μια μαντίλα που την ονόμασε ReSport, ελαστική, που καλύπτει το κεφάλι αφήνοντας ελεύθερο το πρόσωπο και αποτελεί μέρος μιας εσωτερικής μπλούζας.Η νέα μαντίλα θεωρήθηκε ασφαλής για τις αθλήτριες και τους επιτράπηκε να παίξουν.
Η νεαρή σχεδιάστρια ψάχνει τώρα για κατασκευαστή της πατέντας της, που ελπίζει σύντομα να βρίσκεται στα μαγαζιά για τις νεαρές μουσουλμάνες αθλήτριες.
Πηγές : CTV News, ΑΠΕ ΜΠΕ.
Βλέπε επίσης:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια,ο αθλητισμος τους μαρανε;Αυτα τα πραγματα ειναι για ελευθερους ανθρωπους,η αν θελετε με την σημερινη εννοια για ανθρωπους,που τουλαχιστον δειχνουν τα...μαλλια τους,αν οχι τα @...@ τους.Με την μαντηλα τωρα ελευθερο πνευμα;Ουτε οινοπνευμα δεν πινουν οι ανθρωποι.